Beplantingsplan

Het plan voor de aanplanting van uw utin

Wat is een beplantingsplan? Eenvoudig gezegd is een beplantingsplan een plan met betrekking tot het aanplanten van de tuin. Er staan in beschreven welke planten in de nieuwe tuin komen te staan. Het gedetailleerde beplantingsplan komt voort uit het definitieve 2D tuinontwerp. Een beplantingsplan bevat een plattegrond van de tuin met daarin precies aangegeven welke planten op welke plek in de tuin worden geplaatst. Bij de realisatie wordt dit nauwkeurig aangehouden zodat de plant er optimaal tot zijn recht komt. Bij het ontwerpen van uw tuin is namelijk al in grote lijnen (haagstructuren, bomen en borders) rekening gehouden met de beplanting.

Goed nadenken over de beplanting is bepalend voor het ontwerp en daarmee het eindresultaat. De beplanting kan verschillende aspecten uit het definitieve ontwerp versterken. Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn, er zijn namelijk verschillende factoren om rekening mee te houden. Tot een goed opgezet en weldoordacht beplantingsplan komen is niet eenvoudig, maar zeker belangrijk in de voorbereiding naar uw droomtuin. Een klus die u het beste kunt overlaten aan een vakman.

Beplantingsplan factoren

Creatief in Groen zorgt voor een duidelijke opbouw en stappenplan. Dit maakt een overzichtelijk geheel en tilt de gehele tuin naar een hoger niveau. Bij het maken van een plan voor de beplanting van uw tuin houden we rekening met de volgende aspecten:

  • uw wensen qua soorten en kleuren
  • de kleur/bloeitijd
  • de grondsoort
  • de functie van de verschillende soorten planten
  • uiteindelijke afmetingen van de planten (aantal jaar na aanplanting)
beplantingsplan-creatief-in-groen

Samen met de 2D tekeningen geeft het plan voor de beplanting van uw tuin u een goed beeld van uw nieuwe tuin. Een waardevolle toevoeging wanneer u het meeste uit uw tuin en de beplanting wilt halen. Wilt u al een kijkje nemen in uw nieuwe tuin voordat er ook maar een schop in de grond gaat? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een 3d tuinontwerp.

Is uw tuin toe aan een opknapbeurt? Plan vandaag nog een afspraak om uw wensen voor het ontwerp en beplantingsplan door te geven.