2D Ontwerp

2D tekeningen vormen de eerste stap in het ontwerpproces

Of u nu een kleine of grote tuin heeft, een klassieke of moderne smaak, een nieuw ontwerp is een van de eerste stappen naar uw droomtuin. Creatief in Groen gaat graag samen met u aan de slag om de ideale tuin te ontwerpen. Door middel van een kennismakingsgesprek worden uw wensen en eisen met betrekking tot uw nieuwe tuin in kaart gebracht. Dit is belangrijke informatie, want dit zal de basis vormen voor de 2D tekening van uw nieuwe tuin.

Het maken van de 2D tuin tekeningen is de eerste fase en daarmee een essentieel onderdeel van het ontwerpproces. Een 2D ontwerp geeft u een duidelijk beeld van de indeling van de ruimtes in uw tuin. Het bovenaanzicht laat u onder andere zien hoe uw nieuwe tuin zal worden ingedeeld. Op basis van deze eerste 2D tekeningen gaan wij graag verder met u in gesprek om zo uiteindelijk tot het definitieve ontwerp te komen.

2D Ontwerp elementen

Een goed en professioneel tuinontwerp ontstaat niet zomaar. Online design tool geven u wellicht de benodigdheden om zelf aan de slag te gaan met het ontwerp, maar een tuinontwerpstudio als Creatief in Groen houdt met nog veel meer elementen rekening. Zo houden wij onder andere rekening met de volgende aspecten:

  • afmetingen van de tuin
  • bodemsoort
  • bebouwing (woonhuis/kantoor en omliggende gebouwen)
  • zichtlijnen
  • omgeving
  • bezonning
  • de aanwezigheid van beplanting en materialen
Habraken 2D

Daarnaast houden wij natuurlijk rekening met de wensen van de toekomstige gebruikers van de tuin. Uw wensen worden goed geïnventariseerd, zodat er een ontwerp ontstaat waar u als gebruiker optimaal gebruik van kunt gaan maken. Want naast een mooie tuin wilt u natuurlijk ook een tuin waarvan u optimaal kunt genieten. Wij kijken niet alleen naar uw wensen, maar ook de functies van de tuin, het belevingsaspect, accessoires en het budget.

Het 2D ontwerp van uw tuin is een goede basis voor de latere aanleg van uw tuin. Daarnaast is het ook een opstap voor het maken van het beplantingsplan en eventuele 3D-impressies.

Uw droomtuin realiseren? Maak dan vandaag nog een afspraak!
Creatief in Groen gaat graag samen met u aan de slag.