Over ons

Een tuinontwerp van Creatief in Groen maakt van uw tuin een unieke, persoonlijke en creatieve omgeving. Gekenmerkt door een heldere vormgeving, een krachtig lijnenspel en stille dan wel sprekende details. Een klein of groot project? Een bestaande tuin of een braakliggend terrein?
Samen ontwikkelen we met aandacht een tuinontwerp, het ideale concept voor uw buitenruimte.

Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek is van groot belang, hier hechten wij van Creatief in Groen dan ook veel waarde aan. Hoe meer we bespreken tijdens dit gesprek, des te meer informatie kunnen we verzamelen om een ontwerp te maken dat volledig voldoet aan uw wensen.

Tijdens dit gesprek doorlopen we de volgende stappen:

  • opmeten van het terrein
  • uw wensen
  • het budget
  • inventarisatie aanwezige materialen en beplanting
  • het maken van foto’s van de huidige situatie

Voorontwerp

 Een duidelijk voorontwerp is het halve werk. Nadat we bij u zijn geweest en een verkennend gesprek hebben gehad waar alle wensen zijn besproken, kan het ontwerpen beginnen. Dit doen we door middel van een aantal ingekleurde grondplannen en eventueel 3D visualisaties. In deze fase komen onder andere de structuur, verhardingsmaterialen en de verschillende plantengroepen (bomen, hagen, heesters, grassen en vaste planten) aan bod.

Definitief ontwerp

Aan de hand van uw feedback op het voorontwerp, passen we het plan aan, totdat het zijn definitieve vorm heeft. De keuze van de materialen zijn nu gemaakt en de ruimtes zijn bepaald. Vanuit het definitieve ontwerp gaan we eventueel verschillende 3D-impressies maken om u een duidelijk beeld te geven.

Beplantingsplan

Het gedetailleerde beplantingsplan komt voort uit het definitieve 2D ontwerp. Goed nadenken over een beplantingsplan is zeer belangrijk voor het ontwerp. De beplanting kan de verschillende aspecten uit het definitieve ontwerp versterken. Bij het ontwerpen van uw tuin is in grote lijnen (haagstructuren, bomen en borders) al rekening gehouden met de beplanting.

Bij een beplantingsplan houden we rekening met de volgende aspecten:

  • uw wensen qua soorten en kleuren
  • de grondsoort
  • de kleur/bloeitijd
  • de functie van de verschillende soorten planten
  • uiteindelijke afmetingen van de planten (aantal jaar na aanplanting)

Uitvoering

Kent u geen hovenier die uw tuin kan aanleggen? Heeft u weinig tijd, maar wilt u toch een prachtige tuin? Dat is geen probleem, Creatief in groen heeft een netwerk waardoor uw project tot in de puntjes uitgevoerd kan worden. Voor de uitvoering van de projecten werken we nauw samen met een ervaren hoveniersbedrijf. Dit hoveniersbedrijf kan voor uw tuin alles van A tot Z regelen en begeleiden, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft.